Politikerföraktet 2.0

På sistone har politikerföraktet i mig muterat till en sorts självlysande och automatiskt fnysande näsa. Jag klarar inte mer.

Och självklart, i exakt samma veva, då när jag inte trodde att det kunde bli värre kom pollenrapporten som en boxhandske på posten. Pollen! (Någonting jag självklart beskyller miljöpartiet för.)

Så, precis när jag trodde att jag låg där på botten av förtroendebrunnen råkade jag snegla in på SVTs partiledardebatt.

Det skulle jag självklart inte ha gjort. Jag skulle ha lyssnat på min gamle idol och förebild. Han sa en gång:

”Det bästa argumentet mot demokrati är en kort titt på SVTs partiledardebatt.” – Winston Churchill

Det är min fasta övertygelse att vi inte kan ha det så här längre. Debatten, tonläget och insikterna hade varit okej om det varit ett par mellanchefer på jobbet som satt och tyckte till om sin verklighet. Det är inte okej när det rör sig om människor som, enligt egen uttalad ambition, vill styra ett land.

Det går inte. För fan. Det går inte att jag som tittar ofrivilligt ser clownnäsor och påmålade leenden.

Bara det exempel på att vår tids kanske viktigaste fråga, miljöfrågan, har kidnappats och hålls som gisslan av ett gäng jävla dårar som lever lika mycket som de lär som en katolsk präst.

Vi har en statsminister som talar om raketforskning i ena andetaget och i andra hävdar att han tammefan kan internationell ekonomi. Samtidigt som finanspolitiska rådet säger någonting annat.

På andra kanten? En människa som inte vill att andra människor kommer hit och tär på vårt samhälle, samtidigt som han själv ansöker om både det ena och andra bidraget. Och precis ankommen? Någon som finner det vara en bra jävla idé att blanda politik med sin alldeles egen låtsaskompis. Vilket självklart ska gå ut över människor som absolut inte tror på denna låtsaskompis.

Ebba! Det är ju en toppenidé att låta vårdpersonal själva bestämma vem de vill vårda och hur.

Alltsammans är högst oroande.

Som vanligt har jag dock ingen lösning, utan är bara en del av problemet.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>