Fredagsfunderingar – gubbnynnandet och civilisationens undergång

Dagens funderingar grundar sig i en gåta. En gåta som förefaller stå utan svar. En gäckande gåta. En hånfull gåta. En samhällsfarlig gåta. Gåtan kan inte helt oväntat formuleras som en fråga.

Varför nynnar och ”hummar” alltid äldre män?

De stora och små följdfrågorna, eller följdgåtorna, om man så vill blir helt naturligt:

Varför i helvete nynnar och ”hummar” alltid äldre män? Är detta ett hot mot vår civilisations överlevnad? Vad beror nynnandet på? Är det ett uttryck för någon sorts dödsångest? Dyker en liten trudelutt från barndomen osökt upp i skallen när en människa vet att hon snart ska dö i jämna plågor? Är nynnandet alltså en tröst? Ett rop på hjälp? En påminnelse att chippa in mer cash till prostatacancerforskningen? (Har äldre män inte en smartphone med en kalenderfunktionalitet?)

Eller är det värre än så?

Hänger nynnandet och ”hummandet” ihop med att äldre män allt som oftast inte är innovationsbenägna? Med exakt allt vad det innebär för mänskligheten. Jag har försökt nå Spotify för åldersstatistik på deras kunder. Utan att lyckas få fram någointing konkret. (Ett tag funderade jag till och med på att kontakta Comhem igen, med allt vad det innebär. Med av rädsla för att ta fram sandpappershandsken igen, låter jag bli.)

Jaja, jag vet vad du tänker – Fråga en nynnande äldre man då! Men ser du, det är inte så jävla lätt. Så fort man ställer frågan – ”Ursäkta, är det nödvändigt att sitta och nynna hela jävla tiden?” Alt. ”Är du medveten om att du sitter och nynnar?” Alt. ”Varför sitter du och nynnar?” Så upphör nynnandet. I fem minuter. Innan det börjar igen. Ibland försvinner till och med gubben iväg en stund.

(Förmodligen för att kontrollera prostatan inne på toaletten. En tanke man helst slipper vilken förmiddag som helst. Det är snart lunch och om fredagar tillhandahåller den lokala lunchrestaurangen en trevlig glassbuffé. Som för att fira in helgen)

Gubben kommer tillbaka med ett leende på läpparna och börjar nynna igen.

Frågorna detta genererar blir så fruktansvärt många att de knappt går att förhålla sig till. Vad kom först? Gubben eller nynnandet? Är röven sammankopplad med den del av hjärnan som får människor att nynna? Nynnar porrstjärnor ofta? Nynnar politiker ofta? Om politiker nynnar ofta, genererar olika typer av pinnar och/eller kvastskaft olika typer av melodier? Beror leendet på att de vet något vi inte vet? Är jag en konspiration av katastrofal storlek på spåren? Jag tror tyvärr att så är fallet.

Jag har även frågat runt i min omgivning, ställt ett par välriktade frågor om vad människor i min närhet har för teorier kring detta gubbnynnande. Svaren skiljer sig åt, men ingen har någon hållbar teori.

Gubbnynnandet är och förblir en gåta. Enligt min bristfälliga men tämligen omfattande empiriska studie nynnar alla gubbnynnare på nästan exakt samma melodi. Vad betyder det? Kommer gubbnynnarna från samma hemliga nynnar-organisation?

Om så, kan en otäck tanke formuleras ungefär:

Hur mår alla människor som lever tillsammans med dessa gubbnynnare? Sömnproblem? Psykiska besvär? Hur påverkar gubbnynnandet vårt samhälle i stort? Vårt land? Europa? Vår värld? Kan det vara så att människor som lever med detta blir apatiska och verklighetsfrånvända? Det enda dessa stackars människor fokuserar på är att ta sig igenom ännu en dag fylld av nynnande? Utan att svälja sin egen tunga eller springa in i en vägg med huvudet före?

Exakt här börjar alltsammans bli skrämmande.

Med tanke på att vår värld styrs av äldre och nynnande män i kostym ser jag en stor fara i att människor runt dessa gubbnynnare blir så nedbrutna psykiskt och fysiskt (se biverkningar av psykofarmaka, sömnprist, näringsbrist etc. för referens) att de inte pallar att stå emot alla korkade jävla idéer gubbnynnarna jämt och ständigt drar upp. Tvivlar man på denna teori går det med fördel bra att öppna ögonen och se sig om i världen. Det blir omöjligt att bestrida det faktum att gubbnynnarnas beslut håller på att leda oss i fördärvet.

Rädda planeten! Stå upp mot gubbnynnarna innan det är för sent.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>